Adhd är ett påhitt 

”… ADHD är ett påhitt.Varje barn som inte gör bra ifrån sig i skolan skickas till en barnläkare, och barnläkaren säger: ’Det är ADHD; här har du Ritalin”

Är så trött på sånt trams! 

Jag vet att det inte är så här, varje barn som inte gör bra ifrån sig i skolan skickad inte alls till en barnläkare som sätter adhd diagnos! Absolut inte!! 

Jag vill ändå sprida det här för att öka kunskapen och minska fördomarna. 

Adhd är inget påhitt! Diagnosen handlar inte om barn som inte hör bra ifrån sig i skolan! 

”I Sverige har vi redan en ”diagnosindustri” som omsätter miljonbelopp på snabba utredningar och recept på rent amfetamin eller amfetaminliknande ADHD-droger. Ett flertal psykiatriker har öppnat egen ”låda” och annonserar direkt och öppet om ”snabba utredningar”. Vissa kommer ut med ett recept i handen efter första besöket. En psykiatriker skickade recept från England när det inte gick att skriva ut i Sverige och när det väl gick öppnade han praktik i Östermalm med ett flertal kändisar som kunder som får närmast gratis, lagligt och socialt accepterad amfetamin. Sedan går de ut i media och ”erkänner” att de har ADHD, vilket drar in fler folk till ett livslång beroende av en drog som är i samma narkotikaklass som kokain. Och det är verkligen inga ”små doser” det handlar om. Det är närmast megadoser.”
Det står ingenting om alla vi som inte medicinerar men som ändå lever med adhd diagnos. Varför har jag då diagnos om ingen tjänar på det? För enligt artikeln är pengar det enda syftet med diagnosen. 

Och att påstå att medicinen är detsamma dom kokain är bara så dumt! Inte heller stämmer påståendet om att vi medicinerar med megadoser… när jag medicinerade med Ritalin tog jag 10mg 4ggr/dag, det är verkligen ingen megados! 

Jag vill förtydliga att det här (se länken nedan) är ett falskt pressmeddelande! Det är sånna här lögner som ökar okunskapen och fördomarna!
Adhd är ett påhitt
Läs gärna Neurobevakning – Nyheter om NPF Facebook inlägg: Neurobevakning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *